Review: Yahoo! Messenger for iPhone.

De astăzi sunt (neoficial) iPhone Apps Reviewer. Pe scurt, pe lângă clasicele știri, review-uri si alte lucruri de genul acesta pe care eu le-am postat pe aici, voi face de acum înainte și review-uri la diferite aplicații pentru iPhone. Aplicația de care vă voi vorbi astăzi este una fără de care un "internaut" nu poate trăi, și anume Yahoo! Messenger (vorbim de programul oficial al Yahoo!, destinat pentru iPhone).


Programul se află la ora actuală la versiunea 1.2.2, însă din păcate este un pic instabil și mai dă erori din când în când. Pe el puteți să faceți aproape orice puteți să faceți și pe versiunea normală, cea de Windows. Imediat după instalare, aplicația vă va cere să vă logați, sau să vă faceți un nou cont dacă nu aveți unul.


După logare, aplicația se prezintă cam în următorul mod: sus aveți un plus (semnul plus, adică "+") prin care puteți adăga noi contacte. În partea dreaptă găsim o icoană, care prezintă o foaie cu un creion peste ea (funcția "new message", prin care puteți trimite un mesaj unei persoane pe care nu o aveți în listă).
Sub acestea, avem o (foarte) mică poză a avatarului curent, urmat de statusul pe care îl avem.
Urmează lista de contacte (scrisă cu fonturi foarte mari!) împreună cu avatarele fiecăruia (în partea stângă. După fiecare contact există o săgeată în dreapta, pe care dacă " o click-uim" aflăm detalii despre acel contact.


Și mai jos, avem, într-un fel, 3 tab-uri. Primul este cel de care v-am tot vorbit până acum ("contacts"), următorul este "messages", prin care vedeți toate convorbirile avute cu contactele voastre, iar ultimul este cel cu setări ("settings"), de unde vă puteti schimba statusul, puteți să activați sau să dezactivați mai multe setări printre care "landscape keyboard" și "shake to BUZZ". Mai jos găsiți detalii despre versiune, termeni de utilizare, dar și o opțiune prin care puteți raporta o problemă. Mai sunt două butoane, pentru deconectare și respectiv resetare Yahoo! Messenger.


Eu îi acord pe o scară de la 1 la 10 nota 8 (deși poate că nu o merită pe deplin), dat fiind faptul că în unele situații se mișcă mai greu si că încă mai dă unele erori (sper să se rezolve curând).

P.S: Atenție, ușor cu schimbările între landscape-portrait și invers, aici are bug-uri majore!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu