Review: Monitor Samsung T220



Astazi am ales sa va prezint un monitor apartinand unui dintre cei mai puternici producatori din acest domeniu. Este vobra de un T220, apartinand celor de la Samsung. Detin si eu unul, de cam jumatate de an, asa ca deja cam stiu tot ce "poate".


Monitorul are un design glossy (lucios), care arata foarte bine si sta foarte bine pe birou cu ajutorul piciorului de sustinere foarte puternic. Diagonala monitorului este, asa cum ati ghicit probabil deja, 22 de inch. Rezolutia suportata (si optima dealtfel) este cea normala pentru diagonala aceasta, respectiv 1680x1050. Conectivitatea de care dispune monitorul este reprezentata de cele doua intrari standard (una DVI si alta VGA).


Contrastul monitorului este de 1 000:1 (poate ca ati vazut pe alte site-uri contraste mult mai mari la alte monitoare, ei bine acela era contrastul dinamic, care in cazul acestui monitor este de 20 000:1). Timpul de raspuns declarat de producator este de 2 ms (timp foarte bun, insa din pacate este gray-to-gray si nu black-white-black, care ar fi mai mare (>2ms). Expertii sunt totusi de parere ca monitoarele care au 2 ms gray-to-gray, obtin totusi cei mai buni timpi de raspuns black-white-black. In general Samsung si LG folosesc metoda gray-to gray, sub denumirea GTG).


Tot cateva date declarate de producator (nu le-am putut testa personal, navand instrumentele necesare) si care au fost confirmate (cat de cat) de cei care l-au testat spun cam asa: monitorul este capabil sa reproduca 16,7 milioane de culori, intensitatea luminoasa aflandu-se cam la 300 cd/mp. Unghiurile maxime de vizualizare sunt de 170 de grade pe orizontala, respectiv 160 de grade pe verticala.


Dupa o utilizare relativ medie de 6 luni, monitorul este ca nou (nu are niciun defect, totul funtioneaza ca in prima zi, nu are pixeli morti), cu execptia unor zgarieturi foarte fine (monitorul avand o constructie din plastic lucios, se zgarie extrem de usor). Mai trebuie sa va zic faptul ca ecranul nu este glossy (el este un ecran normal, nu lucios). Daca cumva va cumparati unul, dupa ce il porniti veti avea un pic de lucru cu el dat fiind contrastul puternic si intensitatea luminoasa mare, care pe mine cel putin, m-a cam deranjat la ochi (puteti folosi setarile monitorului si la valori maxime dar luminozitatea din camera trebuie sa fie mai mare pentru a nu deranja la ochi)


Eu il recomand tuturor, insa trebuie sa va zic ca exista si monitoare mult mai bune (insa la preturi mult, mult mai mari). Acest monitor are panel TN, care este dedicat gamerilor, datorita timpului de raspuns extrem de bun si practic vorbind, monitorul reprezinta performanta maxima pentru acest panel.Nu va pot da pretul aici deoarece el se modica zilnic si nu sunt capabil sa il modific asa des.


Pentru mai multe informatii, preturi si modele asemanatoare va recomand sa vizitati un magazin online foarte bun, facand click aici. Si eu l-am cumparat tot de la acest magazin.


PS: Monitorul este Made in Romania ! :) (la Oradea)


Update: si un filmulet cu Samsung T220 testat in un joc. Enjoy!

2 comentarii:

aventoro spunea...

Multumesc pentru Smilley, daca ai si vreun banner pot sa-l adaug la lista de bannere.

O zi frumoasa,
Sergiu

Mihai Zamfiroiu spunea...

Foarte interesant postul tau.
Nu stiam ca Samsung are fabrica in Romania...
E musai sa ma uit si pe spatele telefonului meu , sa vad unde e facut !!!
:)

Trimiteți un comentariu