Review Nokia 2630.

Astazi va voi prezenta un telefon mobil produs de cei de la Nokia. Este vorba de 2630, un telefon dedicat omului de rand (din punct de vedere al pretului si a functiilor de care este este capabil). Telefonul este "ultra-slim", avand doar 9.9 mm grosime, iar greutatea acestuia este de doar 66 de grame.


Asa cum am zis mai sus, telefonul este pentru omul de rand, acest terminal dispunand de un ecran lcd de calitate medie (128 x 160 pixeli, 65 k culori), de posibilitate de redare mp3 si de camera foto/video. Memoria de stocare este una foarte redusa, asa ca daca pot fi salvate doua sau trei melodii mp3 e chiar mult (aproximativ 11 mb efectivi pentru stocare, o parte din acestia fiind deja ocupati cu teme sau tonuri de apel). Memoria este suficienta daca vrem sa facem poze, deoarece camera este (din pacate) doar VGA, capabila sa faca poze la o rezolutie maxima de 640 x 480 (datorita rezolutiei mici pozele nu vor avea o marime mare sa ca vor incapea destul de multe). Zoomul este de altfel de o capacitate de 4x.


Telefonul dispune si de bluetooth, prin care pot fi trimise/receptionate diferite tipuri de fisiere (melodii, poze, teme, etc). Exista posibilitatea de trimitere de date prin GPRS, email (prin intermediul internetului) sau MMS. Puteti asculta muzica si prin radio (aveti tasta rapida pentru pornirea radio-ului), insa din pacate calitatea difuzorului este foarte slaba, iar sunetul se aude foarte rau (pe casti este destul de ok).


In sine telefonul se misca relativ greu, trebuie sa aveti rabdare cu el altfel probabil ca nu va va placea acest telefon. Bateria tine foarte mult, cel putin la o utlizare intensa m-a tinut cam 4-5 zile (am si eu unul de ceva timp). Conform producatorului, bateria ar trebui sa tina pana la 6 ore cand vorbiti pe el, iar pana la 310 ore in stand-by, aceasta (bateria) fiind una lithium-ion cu o capacitate de 700 mAh.


Daca cumva doriti sa cumparati unul, atentie ca acest telefon se vinde de obicei codat intr-o anumita retea! (interesati-va inainte de cumpararea unuia daca cumva va propuneti sa cumparati unul). Telefonul funtioneaza doar pe bezile de 900 / 1800 MHz (mai multe detalii despre benzile de frecventa aici).


Pentru mai multe detalii, preturi si produse asemanatoare, va recomand sa vizitati un site facand click aici (de pe acest site il puteti cumpara fara nici o restrictie de retea deci poate fi folosit in orice retea din lume care opereaza pe benzile suportate de telefon).



Update: Acum aveti si un filmulet cu Nokia 2630. (Din pacate, mie cel putin, nu-mi porneste clip-ul singur, trebuie sa dau eu cu mouse-ul umpic inainte pe acea "banda" de timp :)) filmuletul ca sa porneasca)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu