Google Street View in Romania. (nu inca)

Tot mai multa lume este nemultumita de Google (nu, nu de motorul lor cautare, ci de Google Maps). Pana acuma nu prea ofera nimic "interesant" pentru Romania, in Arad stie doar centura, iar in Bucuresti stie doar un drum principal care traverseaza orasul si, ca si in Arad, centura.


Daca nu au mai mult de un drum in fiecare oras din Romania, cum sa ne asteptam sa ofere street view (imagini panoramice la nivel de strada) ? Am discutat acum vreo 2 saptamani cu cativa prieteni despre faptul ca masina Google s-a plimbat prin Arad. Cineva a stat si de vorba cu soferul si din cate am inteles in 2-3 luni de cand au fost facute pozele acestea sunt procesate si disponibile. Mai intai insa ar trebui sa lanseze o versiune inbunatatita a Google Maps, care sa aiba disponibile cel putin drumuri principale prin orasele din Romania.


In ultimul timp am observat ca se pune presiune asupra Google pentru a lansa (odata) in Romania Street View-ul, deoarece acesta este disponibil pana si in Bulgaria deja. Insa Google are un competitor neasteptat, o companie din Romania, pe numele ei Norc, ofera street view in toate orasele mari de pe la noi. Ma intreb cand Google va realiza ca pe masura ce timpul trece potentialii utilizatori din Romania se vor obisnui cu Norc si probabil nu se vor mai gandi la Google cand vine vorba de domeniul acesta (si ca Google se va trezi si va oferi cat mai curand street view pe la noi) ?


Pana una alta, aici aveti un link: http://dontgodizzy.blogspot.com/2009/06/not-cool-google.html al unui client al Google care li s-a plans de faptul ca nu ofera street view in Romania



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu