Router Asus WL-520GC.


În cazul în care dețineți mai mult de un calculator în casă, conexiunea la internet nu va fi disponibilă pe fiecare dintre calculatoare simultan. Aici intră în discuție achiziția unui router, unde avem două opțiuni: fie unul care asigura doar funția de routing (prin cabluri), fie un router wireless. Daca aveți doar calculatoare de birou (desktop-uri), atunci doar un router fara wireless ar trebui sa ajungă, însă dacă dețineți și un laptop, este recomandat să aveți un router wireless pentru o mobilitate mărită.


Asus WL-520GC este un router wireless destul de "popular", majoritatea utilizatorilor lui declându-se mulțumiți de el (inclusiv eu). Routerul funcționeză pe standardele 802.11 b/g, nefiind deloc compatibil cu "proaspătul" omologat standard "n". Avem pe el un port WAN (în el vine conexiunea de internet de afară) și 4 porturi LAN, pentru până la 4 calculatoare conectate prin cablu.


Pentru wireless avem disponibilă (doar) o singură antenă, semnalul fiind unul relativ bun (routerul este ideal pentru "acasă", însă dacă casa este mai mare și se întinde pe mai multe etaje, există riscul să aveți zone fără semnal!)


Următoarele moduri sunt disponibile pentru securitatea routerului: 64/128-bit WEP, WPA și WPA 2. Printre funcțiile lui regăsim Virtual Server, WDS, Port Trigger și multe altele. Pe Windows XP, Vista sau 7, routerul merge bine, dar pe Linux sau Mac OS X, pot sa zic ca merge...excelent ! Prețul său orientativ este de 170-180 RON.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu