Review: Apple Macbook White.


Mă aflu în posesia unui Macbook White de două zile așa că am decis să îi fac un review pentru toți fanii produselor Apple. Eu l-am achiziționat pe al meu prin "oferta pentru educație", la un preț redus cu aproximativ 1300 RON (oferta nu mai este diponibilă pentru acest model, în schimb majoritatea celorlalte modele de Macbook au intrat în ofertă acum). 


Nu am apucat să fac foarte multe teste pe el până acum, însa așa cum m-am așteptat, se mișcă foarte bine. Nici nu are motive să nu o facă dat fiind procesorul Intel Core 2 Duo la frecvența de 2000 MHz, o placă grafică nVidia GeForce 9400M  ajutată de o memorie de 2 GB DDR3 la 1066Mhz. HDD-ul are o capacitate de 120 GB, interfața pe care este conectat fiind una de tip SATA.


Diagonala ecranului este de 13.3 inch, iar rezoluția optimă este de 1280 x 800 pixeli. Laptop-ul dispune de o unitate optică 8x SuperDrive (DVD-R DL/DVD-RW/CD-RW). Microfonul precum și o cameră iSight (care face poze foarte bune!) sunt și ele integrate.  Ca și rețea, Macbook-ul are disponibil un port ethernet, precum și o placă wireless compatibilă cu standardele IEEE 802,11 a/b/g/n, bluetooth-ul și infraroșul fiind și ele prezente. 


Dacă tot vorbeam de porturi, ar mai fi: un port FireWire 400, două porturi USB 2.0, un port Mini-DVI (dacă doriți să conectați un monitor extern la laptop, va trebui să achiziționați un adator DVI-MiniDVI separat), linie audio out (pentru boxe sau caști, laptop-ul dispune deja de două difuzoare proprii) si linie audio in (pentru microfon, laptop-ul dispune deja de microfon integrat), precum și portul MagSafe de 60W pentru alimentare. 


Bateria este un Lithium-Polymer de 55W, care oferă o autonomie medie de 5 ore (depinde foarte mult și de ceea ce faceți pe laptop in timp ce funționeaza doar pe baterie). Carcasa este din policarbonat (din câte știu eu, pe site-urile unde este disponibil scrie că este din aluminiu, lucru de care mă indoiesc ) . Greutatea laptop-ului este puțin peste 2 Kg.


Acestea ar fi unele din funcțiile de care dispune: Time Machine, Quick Look, Spaces, Spotlight, Dashboard, Mail, iChat, Safari, Adress Book, Quicktime, iCal, DVD Player, Photo Booth, Front Row, Xcode Developer Tools, iLife '09 (include iPhoto, iMovie, GargeBand, iWeb, iDVD). De menționat este faptul că nu are Office, iar printre programele pe care deja le-am downloadat se numără OpenOffice, Yahoo!Messenger si Skype (toate funționeaza ca și pe Windows, dacă nu chiar mai bine).


Prețul de referința pentru acest Macbook se învarte in jurul valorii de 3 800 - 4 000 ron, iar un magazin de unde îl puteți achiziționa si unde transportul este gratuit toată luna Septembrie, il gasiți făcând click aici.

Update: La prima descărcare bateria m-a ţinut fix 4 ore şi 15 minute. Timpul a fost foarte bun, dat fiind faptul că WiFi-ul a fost pornit si conectat tot timpul la retea (am vorbit pe messenger în tot timpul acesta) iar 75% din acest timp am şi navigat pe internet, plus cam 25 de minute de redare videoclipuri la rozolutii HD pe Youtube. Am Macbook-ul de o săptămână şi merge perfect. Bravo Apple !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu