Wstern Digital My Book Essential Edition 1 TB

De foarte multe ori am ramas fara spatiu pe stick-ul meu de 8 GB si tot mai sterg sau mut cate ceva de pe el cand am ceva mare de pus pe el, insa de fiecare data e insuficient, tot timpul avand pretentia  sa am mai mult spatiu. Am ramas surprins sa observ ca ultima versiune de Ubuntu (9.10, Alpha 3) face un chin utilizarea stick-ului. Desi transferul de fisiere incepe pe undeva pe la 15 mb/s, imediat il trece (nu stiu inca de ce) pe USB 1.0, astfel ca viteza scade pana pe la 1,5 mb/s, ceea ce mi-a luat sa copiez 3,3 GB in.... mai mult de jumatate de ora. 


Am decis asadar sa cumpar un Hard Disk extern. Dupa ce am cautat pe forumuri opinii/pareri  pro si contra pentru diferite modele, am optat pentru un Wstern Digital My Book Essential Edition de 1 TB. Il am de cateva ore si trebuie sa va spun ca merge foarte bine :).

Lucruri  pro: -Viteza de aproximativ 25 mb/s (asta la scriere, ca sa nu mai vobim de citire) masurat pe Ubuntu la diferite transferuri (sta totusi, asa cum ma asteptam, pe USB 2.0), cam acceasi viteza fiind calculata de mine la transferurile pe Windows XP. 

                      -Este foarte silentios, trebuie sa il pun sa faca mai multe transferuri simultane pentru a face ceva zgomot.

                     -Nu se incalzeste.

                     -Desi este glossy (si frumos dealtfel), m-as fi asteptat totusi ca amprentele  sa fie mult mai vizibile.

                     -Pretul este destul de bun, am dat pe el 465 lei.

       Contra:-Desi sub Windows si sub Macintosh se stinge automat cu calculatorul, pe Linux se stinge cand sting sistemul insa am observat ca porneste automat dupa cam 10 secunde (mentionez ca nu este scris nimic despre Linux pe cutie/hartiile din interiorul ei, doar despre Win si Mac). UPDATE: S-a rezolvat, s-a stins odata cu PC-ul peste noapte si asa a ramas pana dimineata

                    -Pentru ca este glossy are si un punct prost, deoarece praful este la el acasa pe carcasa.

                   -Din cand in cand LED-urile din partea frontala indica activitate (sub Linux), lucru care nu ar trebui sa se intample, din moment ce eu doar navighez pe net cu Firefox.   UPDATE: Problema rezolvata, a facut asa doar in primele 10-15 minute de utilizare si se pare ca face pentru cam 2 minute dupa pornire la fel. 

                  - Este destul de mare in comparatie cu un Hard Disk extern de ... 250 GB sa zicem, insa datorita faptului ca are capacitate de 1 TB, se explica.

                  -UPDATE: Este ceva ce ma ingrijoreaza, Hard Disk-ul face un sunet ciudat cand nu are activitate iar cand ii dau sarcini (scriere/citire) dispare. UPDATE2: Dupa restart-ul lui (nu al calculatorului, scos din priza hardul si introdus iar) nu mai face scoate sunet, sper sa ramana asa. UPDATE3: Se pare ca nu mai face, doar destul de rar, si cand face , face foarte slab. Dupa cateva discutii purtate cu cei de la WD, ne-am inteles ca probabil il voi duce la firma de unde l-am cuparat sa vad ce zic ei cu privire la acest lucru, si daca nu ma vor ajuta in niciun fel atunci voi apela la RMA (return merchandise authorization, mai precis ei imi trimit un hard nou iar eu il trimit pe al meu, urmand a ma anunta daca intradevar a fost o problema cu al meu sau nu, cititi mai multe aici).


Consider ca acest Hard Disk a fost o achizitie buna din punct de vedere al pretului dar si al calitatii si il recomand oricui datorita simplului fapt ca e un Wstern Digital (cred ca numele spune totul despre produsele lor).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu