Virus nou pe Yahoo Messenger !!

Se pare că în ultimele zile și-a făcut apariția un nou virus, care ataca rețeaua de mesagerie instantă a Yahoo ( Yahoo! Messenger ). Dacă cineva din lista voastră are virusul, el vă va deschide o fereastră de chat și vă va îndemna (pe românește!) să intrați pe un anumit link. Totul este "ok" până aici, însă acel link pe care l-ați primit vă va duce pe un domeniu găzduit de blogspot, unde sunteți invitați să downloadați un codec (numit "DivX Web Player"), care este defapt virusul. Adresa site-ului cu pricina este http://o-lume-nebuna-de-tot.blogspot.com. Odată ce ați downloadat acel așa-zis "codec", veți fi infectat, urmând ca virusul să încerce prin intermediul vostru să ademenească și pe alții să downloadeze acel fișier.

Repet... chiar dacă ajungeți pe acel site, NU downloadați acel codec numit "DivX Web Player" !!. Articolul original îl găsiți la adresa http://www.faravirusi.com/2009/11/27/comportament-vulgar-troianul-care-vorbeste-romaneste-revine/

Later edit: Vă rog să lăsați un comentariu dacă cumva ați fost infectat(ă) cu acest virus.

Update: Se pare că mai există câțiva viruși de acest fel, dacă nu cumva e chiar unul și același. Unul dintre ele vă indeamnă să vizitați http://romanisme-2000.blogspot.com, de unde să downloadați, sub pretextul virusului anterior, un codec asemănător.

Și de parcă asta nu ar fi de ajuns, acum câteva minute am primit de la o prietena 4 mesaje care semănau foarte mult cu cele primite pentru ceilați doi viruși, însă, din păcate, nu am apucat să citesc totul pentru că mi-am dat seama de ceea ce am primit abia după ce am închis fereastra. Totuși, duceau spre un domeniu care suna cam așa: http://top100penibili.blogspot.com (această adresă nu există, cel puțin momentan, însă în mesaje eram întrebat dacă "o cunosc", deci, aproape sigur că este același virus/autor!) citiți vă rog mai jos (următorul update) pentru informații corecte.

Vă anunț când mai aflu mai multe informații. Până atunci, NU downloadați acele presupuse codecuri pe care sunteți invitați pe respectivele site-uri să le downloadați !

Încă un update: Am aflat link-ul corect de ieri, http://top100penali.blogspot.com. Acesta invită utilizatorul să downloadeze dvx_exe. Acesta este un virus !! (ar putea fi chiar anteriorul, însă sub un alt nume)

Pe lângă asta, există încă un virus care "vă zice" cam asa: "OMG LOL!! -> http://swineflu.skybest4info.com . Pe swineflu.skybest4info.com veți fi automat rugați să salvați un anumit fișier, care este de asemenea un virus !! (nu știu dacă are legătură cu precedenții viruși, deoarece nu "zice" nimica în limba română, iar domeniul nu este găzduit de blogspot)

Repet, link-urile cu viruși de până acum sunt următoarele:
  • http://o-lume-nebuna-de-tot.blogspot.com
  • http://romanisme-2000.blogspot.com
  • http://top100penali.blogspot.com
  • http://swineflu.skybest4info.com

8 comentarii:

Anonim spunea...

da yo am fost infectat cum pot scapa de el ?multumesc anticipat !

Unknown spunea...

Incearca sa te dezinfectzi folosind antivirusul tau updatat la zi, sau, daca nu reusesti, poti folosi Kaspersky Virus Removal Tool. Il gasesti aici: http://devbuilds.kaspersky-labs.com/devbuilds/AVPTool/ . Multa bafta !

Anonim spunea...

eu am primit mesajul, care nici nu merge, si am fost avertizat de Bitdefender internet security.
Bravi BitDefender

Maura spunea...

aia cu " OMG LOL!! ->" cred c'o avut'o juma' de lista ca nimica...faza e ca aparea massu ala numa cand eram eu online, adica nu erau pe offline...chiar daca eram invisible :|

Unknown spunea...

virus ca virus dar imi spuneti si mie ce imi strica in pc nu ca ma infecteaza ce imi face la pc vreau sa stiu ca de infectat ma infecteaza toti virusii fara antivirs

Unknown spunea...

@dark_lord_valy12: in primul rand e enervant pentru cei din lista ta, deoarece vor primi mass-uri non-stop. In al doilea rand, acest gen de virusi conecteaza, aproape sigur, calculatoarele infectate intr-o retea globala si pot fi folosite oricand pentru diferite scopuri. Nu stiu daca conteaza musai ce face, important e sa nu stea la tine in calculator (sigur nu e ok sa fie acolo).

Anonim spunea...

si eu am fost infectata cu virus.cum pot scapa de el pentru ca mi-am instalat din nou windosul si tot degeaba k tot trimite massuri.spuneti-mi cum pot scapa de el?

Unknown spunea...

E imposibil ca dupa ce ti-ai reinstalat windowsul, sa ai inca acest virus. Cel mai probabil el exista undeva in ceva fisier/program pe care l-ai avut si inainte sa-ti reinstalezi windowsul, si l-ai pus iarasi pe hardisk. Citeste comentariul meu de mai sus ca sa afliI cum te poti dezinfecta.

Trimiteți un comentariu