Probabil, cel mai puternic sistem de birou (și cel mai scump).

Mă uitam astăzi pe site-ul eMAG.... și dau de un sistem desktop. Unul "normal", de la Alienware. Când zic Alienware, la ce să mă aștept? Păi, la performanțe foarte mari, și un preț pe măsură. Însă eu nu pot să înțeleg cine își permite sistemul pe care l-am văzut eu... sau mai precis, ce ar putea face cu el.


Începem cu prețul: 23 000 RON. Vi se pare mult ? Mie foarte... Să trecem la specificații. Avem un "monstru" de procesor, Intel Core i7 Extreme 975, overclock-at la 3860 MHz. Mai avem 3 plăcuțe ram a câte 4 giga fiecare, adică 12 GB RAM în total (vi se pare mult?). Probabil că v-ați fi așteptat la un HDD foarte mare (1-2 TB), însă nu, este de doar 512 GB. Defapt sunt două harduri SSD (Solid State Disk) de câte 256 GB fiecare (SSD-urile sunt foarte performante).


Mai există o unitate optică Blu-Ray, și doar două plăci grafice, ATI Radeon HD 5870, fiecare cu 1024 MB fiecare. Ceea ce mi se pare interesant este prezența a 9 porturi USB. Sistemul de răcire al procesorului este pe bază de lichid, iar Alienware se laudă cu fluxul de aer foarte bun din interiorul carcasei. Sursa este slabă, după părerea mea, capacitatea ei fiind de doar 1100 W (calitatea ei este probabil ridicată, surse mai puternice existând pe alte sistemele mai slabe). Și, dacă (cumva) îl cumpărați, va trebui hotărâți unde îl puneți pentru că nu va fi prea ușor să-l mutați, cântărind în jur de 38 de KG.


Eu am totuși aceeași întrebare. Cine ar vrea un astfel de sistem ?!

1 comentarii:

k_ferike spunea...

nu stiu cine ar vrea, dar intr-adevar arata bine :)). Dar asa cum Emag a vandut caramizile acelea de 6 kg numite notebook-uri, tot de la Alienware, si acelea al dracului de scumpe (10.000 sau 14000 Lei), nu m-ar mira sa se vanda cateva si din sistemele acestea.

Trimiteți un comentariu