Alerta pentru utilizatorii Yahoo!

Recent mi s-au plans mai multe persoane despre faptul ca li s-au spart id-urile de messenger si ca au trebuit sa isi reseteze parola sau sa-si creeze un cont nou. Datorita faptului ca in ultimele 5 6 zile au fost cam ....8 9 persoane care mi-au spus de problema aceasta, am devenit destul de "ingrijorat" deoarece mi-am dat seama ca ceva nu este in regula.

Acum 15 minute am venit de afara, am facut un dus, si ca de obicei am luat iPhone-ul in primire. Imediat dupa ce l-am pornit, serviciul de mail m-a anuntat ca am un nou mesaj. L-am deschis si spre surprinderea mea, mail-ul era din partea celor de la Yahoo!.

Subiectul mail-ului suna cam asa: "Action required: Important notice about your Yahoo! account security", si vorbeste despre "ingrijorarea" celor de la Yahoo! despre faptul ca recent, datorita unei vulnerabilitati, s-ar putea ca cineva sa fi avut acces pe contul meu.
Acesta este continutul din mail:

Recently, we became aware of a vulnerability which may have allowed unauthorized access by someone else to your Yahoo! account. The vulnerability was corrected very soon after Yahoo! became aware of it.

We have taken steps to prevent any further unauthorized access to your account. As an extra precaution, we recommend that you change your Yahoo! password. You should also look over your Yahoo! account activity, including your "Sent" messages folder, to try to determine whether any unauthorized actions were performed using your account.

Best regards,
Yahoo! Security Contact





Chiar nu stiu ce sa cred. Eu va sfatuiesc (desi poate prea tarziu pentru unii) sa va schimbati parola (poate la timp pentru altii). Daca numai mie mi s-au plans atatia, nu vreau sa stiu ceea ce s-a intamplat la nivel global.

Ati primit si voi acest mail ?

PS: Eu sunt aproape sigur ca ceva (grav) s-a intamplat, insa in acest mail, Yahoo! vorbeste doar despre o vulnerabilitate, nu da deloc nici macar un detaliu despre ceea ce probabil s-a intamplat cu adevarat. In cazul in care mai aflu ceva, revin cu un L.E. (later edit)

4 comentarii:

Anonim spunea...

unde pot gasi pe mail intrebarea si raspunsul la "security question"?

Unknown spunea...

Trebuie sa te loghezi aici http://login.yahoo.com/config/login , prima data v-a esua dar a 2-a oara vei primi un cod de securitate pe care trebuie sa-l introduci si astfel te vei autentifica cu succes. Ideea e ca pentru Y!Messenger mai trebuie sa astepti intre 12-48 de ore pentru activare. Succes

Anonim spunea...

nu gasesc niciunde intrebarea si nici raspunsul...mai exact nu imi poti spune?!

Anonim spunea...

cum pot sa aflu raspunsurile la acele 2 intrebari secrete care a fost pusa cand mi`am facut id???????astept un raspuns la id dj_klaus21

Trimiteți un comentariu